Over ons

Calle-Plant: uw eerlijke boomkwekerij in Wetteren

Liefde voor het vak. Daar draait het om in onze boeiende en bloeiende branche. En daar zijn wij als familiebedrijf het mooiste voorbeeld van. Ondertussen al 5 generaties lang. Als gespecialiseerde boomkwekerij in Wetteren zetten we ons steeds in om soortechte fruitbomen en sierplanten te kweken. Met de grootste zorg, precisie en passie.

Planten kopen? Bezoek onze webshop
Calle-Plant Boomkwekerij Wetteren
Terrein van Calle-Plant Boomkwekerij Wetteren

Gezonde planten voor iedereen met groene vingers

Of het nu gaat om beplanting voor particulieren, openbare diensten, tuinaannemers of boomkwekerijen: het resultaat telt. En als ervaren boomkwekerij in Wetteren stropen we hiervoor graag onze mouwen op. Via onze handige en gebruiksvriendelijke webshop kunt u de gewenste fruitbomen en sierplanten online kopen. Eenvoudig en snel!

Een vraag of plantenadvies nodig?

Lees onze tips voor sierplanten en onze tips voor fruitbomen, we hebben ook een uitgebreide FAQ.

Historiek

1895

Oprichting

De geschiedenis van Calle-Plant gaat terug tot 1895 toen Petrus Calle begon met het kweken van appelbomen, hazelaars en hortensia’s op zijn landbouwbedrijf.

1905

Tweede generatie

Later in 1905 werd Petrus opgevolgd door Aloïs Calle. Hij was bekend om zijn grote werklust en vakkennis. Het bedrijf breidde toen ook uit tot maar liefst tien hectare.

1945

Expansie en derde generatie

Na Aloïs wordt de leiding in 1945 overgenomen door Henri en Petrus. Onder het nog steeds toeziende oog van Aloïs Calle die tot 1965 nog nauw betrokken bij de zaak is gebleven. Zij zochten ook nieuwe afzetmarkten in de buurlanden. De zaak groeide verder tot vijftig hectare en ondertussen werkten er vijfentwintig personeelsleden.

1990

Nieuwe vestigingen en vierde generatie

In 1990 is Calle-Plant opgericht aan de Serskampsteenweg in Wetteren, nadat de zonen van Henri en Petrus elk hun eigen weg opgingen. Luc, Jan, Marc en Wim, de zonen van Henri namen de leiding van Calle-Plant op zich. Steven, de zoon van Petrus ging verder op de oude locatie aan de Smetledestraat in Wetteren. De vier broers hadden elk hun eigen specialiteit en de activiteiten verspreidde zich over verschillende locaties.

Doorheen de jaren groeide het bedrijf verder uit. Vijf generaties verder is Calle-Plant een gevestigde waarde in de Wetterse boomkwekerijregio en ver daarbuiten.

2021

Huidige zaakvoerder doet zijn intrede

Anno juli 2021 heeft Thomas Calle, zoon van Luc Calle, de fakkel overgenomen om het bedrijf verder te zetten.

Onze kennis blijft ook groeien

Als vernieuwende boomkwekerij in Wetteren blijven we graag op de hoogte van de laatste nieuwe trends en plantensoorten op de markt. Alleen op die manier kunnen we perfect beantwoorden aan de verwachtingen en eisen van onze klanten. Die focus op innovatie en duurzaamheid blijkt ook uit onze patenten, certificaten en lidmaatschappen.

  • Artevos-patent
  • Certifruit
  • Lid van BEST-select
  • Standhouder op IPM Essen in Duitsland
  • Aanwezig op de vakbeurs Green
  • Sponsor van ‘Beloftevolle Hovenier’
  • Standhouder tijdens de Tuindagen in Beervelde
  • Organisator van ‘Dag van de enting’
Planten kopen? Bezoek onze webshop
Fruitbomenteeelt bij Calle-Plant

Interesse in onze planten en struiken?

Contacteer ons