Conifeer

Coniferen nodig voor de beplanting van je tuin?

Coniferen zijn winterhard en wintergroen, op een paar soorten na. Deze houtachtige planten bestaan in talrijke vormen en kleuren. Coniferen kopen om je tuin te verfraaien of af te bakenen? Bij Calle-Plant vind je een waaier aan mogelijkheden in verschillende prijsklassen.

Coniferen kopen? Bezoek onze webshop
Plantenleverancier voor bedrijven 3
Bomen in aangroei bij Calle-Plant

Wat zijn coniferen?

Coniferen zijn een groep planten die behoren tot de gymnospermen, wat betekent dat ze zaden produceren zonder een beschermende vrucht eromheen. Deze planten zijn meestal groenblijvend en hebben naald- of schubvormige bladeren. Enkele voorbeelden van coniferen zijn dennen, sparren, cipressen en jeneverbessen.

Coniferen worden vaak gebruikt in tuinen en landschappen vanwege hun decoratieve waarde en diversiteit. Ze kunnen worden geplant als solitaire bomen, als heggen voor privacy of als onderdeel van een gemengde aanplanting.

Dankzij hun groenblijvende karakter bieden coniferen het hele jaar door structuur en kleur aan de tuin. Ze gedijen meestal goed in verschillende bodemtypen en kunnen worden gekozen op basis van de gewenste grootte, vorm en groeisnelheid.

Plantenadvies nodig? Lees onze tips

Waar kan je coniferen zetten in de tuin?

Coniferen kunnen op verschillende plaatsen in de tuin worden gezet, afhankelijk van hun specifieke eigenschappen en de gewenste uitstraling van de tuin. Hier zijn een paar suggesties:

  • Als solitaire bomen: grote coniferen zoals dennen of sparren kunnen worden geplant als opvallende solitaire bomen in het gazon of in een borders.
  • Als achtergrondplanten: coniferen met een dichte groeiwijze kunnen worden gebruikt als achtergrondplanten achter bloeiende struiken of vaste planten om diepte en structuur aan de tuin te geven.
  • Als haagplanten: coniferen lenen zich uitstekend voor het creëren van heggen voor privacy. Plant ze op regelmatige afstand van elkaar om een dichte en ondoordringbare haag te vormen.
  • In rotstuinen: kleinere coniferen, zoals dwergsoorten of kruipende variëteiten, kunnen worden gebruikt in rotstuinen om textuur en interesse toe te voegen aan de rotsformaties.
  • In potten: sommige coniferen, vooral dwergvariëteiten, doen het goed in potten. Ze kunnen worden gebruikt om terrassen, balkons of patio’s te verfraaien.

Het is belangrijk om de groeiomstandigheden van de gekozen coniferen te overwegen, zoals zonlicht, bodemtype en ruimtevereisten, om ervoor te zorgen dat ze goed gedijen op de gekozen locatie in de tuin.

Coniferen kopen? Bezoek onze webshop
Plantenleverancier voor bedrijven 2

Veel gestelde vragen over coniferen

Wanneer moet je coniferen snoeien?

Het is ideaal om de meeste coniferen te snoeien eind mei of begin juni. Heb je een sneller groeiende soort staan? Dan kan je eventueel nog eens opnieuw snoeien in augustus of begin september.

Wanneer kan je best coniferen planten?

Coniferen geeft u bij voorkeur een plekje in de tuin tijdens de herfst. Dit gebeurt best op een ietwat zure ondergrond.

Coniferen kopen bij Calle Plant?

Contacteer ons