Boomkwekerijen

Groothandel van bomen en planten voor boomkwekers

Nood aan plantgoed voor doorteelt? Op zoek naar een partner die specifieke planten voor u opkweekt? Calle-Plant is de juiste groothandel van bomen en planten voor u. Al ruim 125 jaar kweken we op 65 hectare fruitbomen en sierplanten voor professionals, zoals boomkwekerijen, tuinaanleggers en openbare besturen. Met het oog op kwaliteit én resultaat.

Onze export gaat inmiddels naar Nederland, Frankrijk, Duitsland, Italië, Oostenrijk, Hongarije, Tsjechië en nog meer Europese landen.

Contacteer ons
Calle-Plant zaakvoerder
Arbeiders Calle-Plant Wetteren

Breed scala van fruit- en sierplanten voor boomkwekerijen

Heel wat boomkwekerijen rekenen op onze groengroothandel van bomen en planten in Wetteren. Dat komt door onze vakkundige kennis en ons kwalitatief gamma aan fruitbomen en sierplanten. Vooral de appel-, peren-, pruimen- en kersenbomen van onze milieuvriendelijke boomkwekerij zijn erg gegeerd. Maar ook onze hazelnoten zijn enorm populair.

  • Met trots kunnen we zeggen dat we de grootste producent van hazelaars zijn binnen Europa met meer dan 80.000 hazelaars per jaar.
  • Daarnaast produceren we ook 40.000 fruitbomen per jaar
  • We kweken ook meer dan 100 verschillende soorten Rhododendrons

Vertel ons gerust welke fruitbomen en sierplanten u precies wilt kopen en hoeveel u er wenst. Dan maken wij er meteen werk van.

Neem vrijblijvend contact op

Planten die voldoen aan elke kwaliteitsnorm

Respect voor de natuur. Daar komt het op aan in onze boeiende branche. En dat weten we maar al te goed als ervaren groothandel van bomen en planten. Deze bewondering vertaalt zich naar een milieuvriendelijke aanpak bij de teelt van fruitbomen en sierplanten:

  • We zaaien de geschikte groenbemesters in en hoeven daarom geen gebruik te maken van chemische bodemontsmetting.
  • We bestrijden onkruid op een mechanische en ecologische manier, vroeger met paard en nu met moderne schoffelmachines.
  • We proberen het gebruik van fungiciden en insecticiden tot een minimum te beperken. Natuurlijke parasieten krijgen onze voorkeur.
  • We houden rekening met de plantafstand en kiezen steeds voor gezonde soorten bij iedere teelt.
Op zoek naar een leverancier van kwaliteitsplanten?
Contacteer ons
Calle-Plant zaakvoerder

Interesse in een samenwerking met Calle Plant? Contacteer ons vrijblijvend

Contacteer ons