Rozen

Rozenstruik kopen? Breng kleur in je tuin!

Op zoek naar een of meer rozenstruiken om je tuin te verfraaien? Wat je voorkeur ook : rozen planten is altijd een dankbare keuze. De veelzijdigheid van soorten rozen zorgt ervoor dat je altijd wel een rozensoort vindt die past bij de stijl van jouw tuin. Of je nu houdt van kleine rozen of juist van grotere soorten, of als je op zoek bent naar een rode rozenstruik of de klassieke Engelse gele rozen, er is beslist een roos die aan uw wensen voldoet. Bij ons kan je snel en eenvoudig je rozenstruiken online kopen.

Rozenstruik kopen? Bezoek onze webshop
Bloemen bij Calle-Plant Wetteren 2
Openbaar groen

Welke rozen kan je vinden in ons aanbod?

Zoals we al zeiden, met rozen kan je heel veel kanten op omdat er zoveel verschillende kleuren en variëteiten bestaan. Een overzichtje van wat we zoal hebben:

  • Engelse rozen: dit is natuurlijk de ultieme klassieker onder de rozen. Beschikbaar in rood, roze, geel, wit…
  • Terrasbloemen: dit zijn meer compacte struikjes die het goed doen in besloten ruimtes zoals een koer of terras.
  • Heesters: de grote rozenstruiken die hoger kunnen worden
  • Klimplanten: deze kan je makkelijk begeleiden langs een rozenboog, beschikbaar met kleinere of grotere bloemen.
  •  Trossen: struiken met meerdere rozenbloemen op dezelfde steel, in diverse groottes
  • Grote bloemen: dit is de enorme Valentijnsroos die je op 14 februari gaat afgeven.
Plantenadvies nodig? Lees onze tips

Hoe kies je de meest geschikte rozenstruik voor je tuin?

Met zoveel soorten zijn er natuurlijk een paar dingen om op te letten voor je jouw keuze maakt:

  • Hoeveel plaats heb je in de tuin? Is er een groot bloemperk met veel plaats? Dan kan je een grotere soort nemen dan wanneer er slechts een bescheiden ruimte is.
  • Let ook op de zonlichtinval. Rozen hebben sowieso veel zon nodig om tot volle bloei te komen. Met een zuidgerichte tuin heb je dus al snel veel meer mogelijkheden.
  • Een aanrader: heb je kleine kinderen? Weet dan dat de doorns voor lelijke wonden kunnen zorgen. Plaats je rozen daarom misschien beter niet in hun buitenspeelzones maar een beetje meer afgeschermd indien mogelijk, of kies voor kleinere varianten.
Rozenstruik kopen? Bezoek onze webshop
Bloemen bij Calle-Plant Wetteren 2

Veel gestelde vragen over rozenstruiken

Wanneer moet je rozen planten?

Rozenstruiken plant je best in het najaar zodat de wortels zich goed en wel gehecht hebben voor de winterkoude en vorst eraan komen. Bij vriesweer planten is uit den boze.

Op die manier geniet je afhankelijk van de soort vanaf het late voorjaar tot het einde van de zomer van je bloeiende rozen.

Waar moet je rozen planten in de tuin?

Zorg in ieder geval voor een plek met voldoende zonlicht om rozen te planten. In de schaduw zullen ze maar moeilijk gedijen. Zorg er ook voor dat er niet al eerder rozen op die plek hebben gestaan, want die zullen de bodem leeggetrokken hebben van waardevolle voedingsstoffen en het dus moeilijker maken voor de nieuwe struiken.

Hoe moet je rozen planten?

Zorg voor een plantgat dat diep en breed genoeg is voor de struik. Vervolgens haal je de pot er voorzichtig af en plaats je de struik in het plantgat.

Vul weer op met aarde, druk alles goed aan en geef zeker in de eerste weken na het planten voldoende water. Bij droog weer mag dit vrijwel dagelijks gebeuren.

Wanneer en hoe vaak moet je rozen snoeien?

Rozen kunnen makkelijk verwilderen en allerhande ongewenste uitschieters krijgen, afhankelijk van de soort. Een omvangrijke struik kan je twee keer per jaar snoeien.

De eerste snoeibeurt kan in het voorjaar vanaf maart. Let er wel op dat het vriesweer voorbij is.

Daarna kan je ook in het najaar bijsnoeien om klaar te zijn voor de winter. Kortere struiken kunnen beter tegen vorst.

Hoe zit het met bemesting?

Er bestaat speciale rozenmest om je planten in goede conditie te kunnen houden. Bemesten kan je best in het voorjaar doen in dezelfde periode als de voorjaarssnoei. Je kan net voor het begin van de zomer nog eens bemesten.

Rozenstruiken kopen bij Calle Plant?

Contacteer ons