Appelbomen online kopen

Appelboom kopen? Ontdek onze soortechte appelbomen

Op zoek naar appelbomen om je tuin op fruitige wijze te verrijken? Calle Plant biedt appelbomen van heel uiteenlopende rassen. Of je nu bewaarappelen, dan wel eetappelen, kookappelen of appelen voor appelmoes wil kweken in je eigen tuin. Wij garanderen je dat je steeds soortechte appelbomen krijgt.

Appelbomen kopen? Bezoek onze webshop
Fruitbomen Calle-Plant

Nuttige en praktische weetjes over appelbomen:

  • Bewaarappels pluk je best begin oktober.
  • Sierappelsoorten kunnen dienen als bestuiver voor de appelaar, als de bloeiperiode gelijk valt. Een hoogstam ‘Bellefleur’ of ‘Boskoop’ in het gazon en een sierappel struik als bestuiver in de privétuin zijn prachtig én nuttig.
  • Volgende variëteiten worden als beste bestuivers aangeraden: ‘Alkmene’, ‘Reinette de France’, ‘Reine des Reinettes’, ‘Transparante Blanche’, ‘James Grieves’, ‘Idared’ en ‘Jonathan’.
  • Je kunt best in de winter de boom snoeien
Appelbomen kopen? Bezoek onze webshop
Boomkwekerij Calle-Plant

Veel gestelde vragen over appelbomen

Wanneer kan je best een appelboom planten?

Het beste moment om appelbomen te planten is in de late herfst of vroege lente, wanneer de boom in rust is en de grond nog niet bevroren is.

Hoe moet je een appelboom verzorgen en wateren?

Om uw appelboom goed te verzorgen, moet u regelmatig water geven, bemesten, snoeien en zorgen voor voldoende zonlicht en luchtcirculatie.

Je kunt de appelboom bemesten met een evenwichtige meststof in het voorjaar, net voordat de boom begint te groeien.

Jonge appelbomen hebben ook regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Geef diep water zodat de wortels goed worden bereikt, maar vermijd wateroverlast.

Hoe weet je dat de appels rijp zijn om te oogsten?

Appels zijn rijp om te oogsten wanneer ze gemakkelijk van de boom komen wanneer ze lichtjes worden gedraaid. Probeer een paar appels om te testen of ze de gewenste smaak en textuur hebben.

Welke onderstam moet je kiezen en wat is welke stam precies?

M 9: Zwak, algemeen gangbaar gebruikt in de commerciële fruitteelt. Het meest geschikt voor leifruit en intensieve aanplanting in spilvorm. Heeft steunpaal nodig.
M 26: Matig zwak, gebruikt voor struikvormen in particuliere tuinen. Groeit iets sterker dan M 9 waardoor de boom minder zorgen (snoeien, sproeien, steun) behoeft. Sterker wortelgestel.
M 106: Matig sterk, geschikt voor halfstambomen van matige omvang. Sterk stabiel wortelgestel.
Zaailing: Sterk, geschikt voor half- en hoogstambomen van grote omvang. Latere vruchtbaarheid en lange levensduur.

Wat te doen tegen zieke appelbomen?

Om ziekten en plagen te voorkomen, is het belangrijk om de boom regelmatig te inspecteren op tekenen van problemen en indien nodig passende preventieve maatregelen te nemen, zoals het verwijderen van aangetaste bladeren en takken.

Schurft en appelmade zijn de schadelijkste kwalen in de liefhebberstuin. De appelmade bestrijding gebeurt begin juni. Bij warm weer vliegen er motjes en is bespuiting met een insecticide noodzakelijk. Het is echter nog beter om een biologisch middel in te zetten. Schurft en witziekte bestrijdt men met niet-giftige fungiciden. Tijdig de behandeling beginnen (in mei gedurende warme, vochtige periodes) is de boodschap.

Wollige appelbloedluizen kunnen voorkomen als witte pluizen op de onderzijde van twijgen en langs de stam, meestal in de nazomer. Maar hoe kunt u deze wollige appelbloedluis nu bestrijden? Bij het begin van de infectie is het goed om de luizen manueel te pletten en om de onmiddellijke omgeving te inspecteren (ca. 10 m). Een grondige bespuiting is pas aangewezen na de pluk. Mogelijks wordt de luis ervoor door een natuurlijke parasiet bestreden.

Hoe kan ik voorkomen dat mijn appelboom te groot wordt of te veel groeit?

Om te voorkomen dat de appelboom te groot wordt, moet je regelmatig snoeien en de groei van nieuwe takken beheersen door deze uit te dunnen.

Appelbomen kopen bij Calle Plant?

Contacteer ons