Frambozen

Frambozenstruik nodig voor de beplanting van je tuin?

Frambozenstruiken zijn niet alleen een prachtige toevoeging aan elke tuin, maar ze bieden ook een overvloed aan heerlijke vruchten en tal van voordelen voor tuiniers. Deze struiken, die behoren tot de rozenfamilie, zijn geliefd vanwege hun zoete, sappige vruchten en hun gemakkelijke teelt. Frambozenstruiken kopen om je tuin te verfraaien? Bij Calle-Plant vind je een waaier aan mogelijkheden in verschillende soorten frambozen.

Frambozenstruiken kopen? Bezoek onze webshop
Frambozenstruik geel
frambozenstruik rood

Wat zijn frambozen?

Frambozen zijn kleine, aromatische vruchten die groeien aan struiken van het geslacht Rubus. Ze behoren tot de zogenaamde “samengestelde vruchten”, omdat ze ontstaan ​​uit meerdere kleine vruchten, de zogenaamde deelvruchten, die samensmelten tot één geheel. Deze vruchten zijn rijk aan vitamines, mineralen en antioxidanten, en staan bekend om hun zoete smaak en heldere kleur. Ze worden vaak vers gegeten, gebruikt in desserts, jam, sappen en zelfs in hartige gerechten.

Voordelen van frambozenstruiken in je tuin

Het kweken van frambozenstruiken heeft verschillende voordelen voor tuiniers. Ten eerste zijn ze relatief gemakkelijk te onderhouden en vereisen ze niet veel speciale zorg. Ze gedijen goed in de meeste bodemsoorten, zolang deze goed doorlatend is en niet te nat. Bovendien zijn frambozenstruiken winterhard en kunnen ze jaar na jaar vruchten blijven dragen met de juiste verzorging.

Een ander voordeel van het hebben van frambozenstruiken in je tuin is de overvloedige oogst van heerlijke, verse vruchten die ze bieden. Er gaat niets boven het kunnen plukken van rijpe frambozen rechtstreeks van de struik en ze direct op te eten of te verwerken in je favoriete recepten. Het hebben van je eigen frambozenstruiken betekent ook dat je de kwaliteit van de vruchten kunt controleren en kunt genieten van biologische, onbespoten frambozen.

Plantenadvies nodig? Lees onze tips

Waar kan je frambozenstruiken zetten in de tuin?

  • Frambozenstruiken gedijen het beste op een locatie in de tuin waar ze ten minste 6 uur direct zonlicht per dag ontvangen.
  • Kies een plek met goed doorlatende grond die niet te nat wordt, omdat te veel vocht kan leiden tot wortelrot.
  • Het is ook belangrijk om frambozenstruiken te planten op een plaats waar ze voldoende ruimte hebben om zich uit te spreiden, aangezien ze zich via ondergrondse uitlopers kunnen verspreiden.
  • Je kan eventueel een rij steunpalen of een draadconstructie plaatsen om de struiken te ondersteunen en om gemakkelijker te kunnen oogsten.
Frambozenstruiken kopen? Bezoek onze webshop
frambozenstruik in bloei

Veel gestelde vragen over frambozenstruiken

Wanneer moet ik frambozenstruiken planten?

Frambozenstruiken kunnen het beste in de late herfst of vroege lente worden geplant, wanneer de grond nog vochtig is maar niet bevroren.

Hoe moet ik frambozenstruiken snoeien?

Het snoeien van frambozenstruiken moet jaarlijks worden gedaan om de groei te bevorderen en de oogst te maximaliseren. Snoei in het late najaar of vroege voorjaar, verwijder oude, dode stokken en dun de nieuwe groei uit om de luchtcirculatie te verbeteren.

Hoe kan ik mijn frambozenstruiken beschermen tegen ziekten en plagen?

Houd de omgeving rondom de struiken schoon en verwijder regelmatig onkruid en gevallen bladeren om ziekten te voorkomen. Gebruik ook organische mulch om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te onderdrukken.

Hoe vaak moet ik frambozenstruiken water geven?

Geef frambozenstruiken regelmatig water, vooral tijdens droge periodes en tijdens de vruchtgroei en rijping. Zorg ervoor dat de grond gelijkmatig vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels te nat worden.

Hoe lang duurt het voordat frambozenstruiken vruchten dragen?

Frambozenstruiken kunnen binnen 1 tot 2 jaar na het planten vruchten beginnen te dragen, afhankelijk van het ras en de groeiomstandigheden.

Frambozenstruiken kopen bij Calle Plant?

Contacteer ons