Trosbessenstruik

Trosbessenstruik nodig voor de beplanting van je tuin?

Trosbessenstruiken zijn niet alleen prachtig om naar te kijken, maar ze bieden ook een overvloed aan heerlijke bessen en talloze voordelen voor jouw tuin. Trosbessenstruiken kopen om je tuin te verfraaien? Bij Calle-Plant vind je een waaier aan mogelijkheden in verschillende soorten.

Trosbessenstruiken kopen? Bezoek onze webshop
Plantenleverancier voor bedrijven 3
Bomen in aangroei bij Calle-Plant

Wat zijn trosbessen?

Trosbessen, ook bekend als Ribes Rubrum, zijn kleine rode, witte of zwarte bessen die groeien aan struiken van de Ribes-familie. Ze worden vaak in trossen aan de struik gevonden, vandaar de naam ‘trosbessen’. Deze bessen zijn rijk aan vitamines, mineralen en antioxidanten, waardoor ze niet alleen heerlijk zijn, maar ook een gezonde toevoeging aan je dieet.

Voordelen van trosbessenstruiken in jouw tuin

Het kweken van trosbessenstruiken in je tuin biedt verschillende voordelen:

  • Trosbessenstruiken produceren overvloedige oogsten, waardoor je kunt genieten van verse bessen gedurende het seizoen. Dit maakt ze ideaal voor het maken van jam, desserts of gewoon om vers van de struik te eten.
  • Naast hun eetbare vruchten hebben trosbessenstruiken ook een decoratieve waarde. De struiken bloeien in het voorjaar met kleine, geurige bloemen en kunnen een aantrekkelijke toevoeging zijn aan elke tuin.
  • Trosbessenstruiken zijn over het algemeen gemakkelijk te kweken en vereisen weinig onderhoud. Zolang ze regelmatig water krijgen en af en toe worden bemest, zullen ze gedijen en een overvloedige oogst produceren.
  • Trosbessenstruiken trekken bestuivers aan, zoals bijen en vlinders, wat bijdraagt aan de algehele biodiversiteit in je tuin en de vruchtzetting van de planten bevordert.
Plantenadvies nodig? Lees onze tips

Waar kan je trosbessenstruiken zetten in de tuin?

Trosbessenstruiken gedijen het beste op een locatie in je tuin waar ze ten minste zes uur direct zonlicht per dag ontvangen. Kies een plek die goed doorlatende grond heeft en vermijd gebieden met stilstaand water, omdat dit de wortels kan beschadigen. Idealiter zou de locatie beschermd moeten zijn tegen harde wind, omdat dit de bloei en vruchtzetting kan belemmeren. Plant de struiken ook op een afstand van ongeveer 1,5 tot 2 meter uit elkaar om voldoende ruimte te bieden voor groei en luchtcirculatie.

Trosbessenstruiken kopen? Bezoek onze webshop
Plantenleverancier voor bedrijven 2

Veel gestelde vragen over trosbessenstruiken

Wanneer moet ik trosbessenstruiken planten?

Het beste moment om trosbessenstruiken te planten is in de late herfst of vroege lente, wanneer de struiken in rust zijn.

Hoe moet ik trosbessenstruiken snoeien?

Snoei trosbessenstruiken in de late winter of vroege lente door oude, dode takken te verwijderen en de struik te vormen voor een gezonde groei.

Moeten trosbessenstruiken veel zonlicht krijgen?

Ja, trosbessenstruiken gedijen het beste in volle zon of lichte schaduw. Zorg ervoor dat ze minstens 6 uur zonlicht per dag krijgen voor een goede vruchtzetting.

Zijn trosbessenstruiken vatbaar voor plagen en ziekten?

Hoewel trosbessenstruiken over het algemeen vrij resistent zijn tegen plagen en ziekten, kunnen ze af en toe last hebben van bladluizen, mijten of schimmelinfecties. Regelmatig inspecteren en preventieve maatregelen nemen kan helpen om deze problemen te voorkomen.

Hoe lang duurt het voordat trosbessenstruiken vruchten beginnen te dragen?

Trosbessenstruiken beginnen meestal na 2-3 jaar vruchten te dragen, afhankelijk van de variëteit en de groeiomstandigheden.

Trosbessenstruiken kopen bij Calle Plant?

Contacteer ons