Kriekenbomen online kopen

Kriekenboom kopen? Voeg een vleugje zoetigheid toe aan je tuin

Een kriekenboom in je tuin kan een prachtige toevoeging zijn. Niet alleen zorgt hij voor een mooie, bloeiende boom in het voorjaar, maar hij levert ook heerlijke vruchten in de zomer. Krieken, ook wel zure kersen genoemd, zijn een veelzijdige vrucht die in tal van gerechten gebruikt kan worden.

Calle Plant biedt kriekenbomen van diverse rassen voor in je tuin. Kijk snel op de webshop!

Kriekenbomen kopen? Bezoek onze webshop
Perenboom Calle-Plant
Fruitbomenteeelt bij Calle-Plant

Wat zijn krieken eigenlijk?

Krieken zijn een type kersen dat bekend staat om de ietwat zure smaak. In tegenstelling tot de zoete kers, zijn krieken kleiner en hebben ze een intensere smaak. Ze worden vaak gebruikt in gebak, jam, ook in fruitbieren, zoals het bekende kriekbier van bij ons. De vrucht is rijk aan vitamines en antioxidanten, wat het een gezonde toevoeging maakt aan je dieet.

Voordelen van een kriekenboom in je tuin

Een kriekenboom biedt tal van voordelen.

Ten eerste is het een boom die relatief weinig onderhoud vergt. Eenmaal goed geplant, vereist hij slechts minimale zorg om gezond te blijven. De boom bloeit in het voorjaar met prachtige witte of roze bloemen, wat een esthetische meerwaarde biedt voor elke tuin.

Daarnaast levert de kriekenboom vruchten die veelzijdig in de keuken gebruikt kunnen worden. Vanwege hun zure smaak zijn ze perfect voor het maken van confituur, taarten en zelfs sauzen voor hartige gerechten.

Meer weten over fruitbomen? Lees onze tips

Waar kan je het beste een kriekenboom planten?

De locatie van je kriekenboom is cruciaal voor zijn groei en vruchtproductie. Kriekenbomen gedijen het beste op een zonnige plek, waar ze ten minste zes uur direct zonlicht per dag krijgen. Ze hebben goed doorlatende grond nodig, dus vermijd plekken waar water blijft staan na een regenbui.

Het is ook belangrijk om voldoende ruimte te voorzien rondom de boom. Kriekenbomen kunnen een breedte van 3 tot 4 meter bereiken, dus zorg ervoor dat ze niet te dicht bij andere bomen of struiken worden geplant. Dit helpt niet alleen bij de groei, maar zorgt er ook voor dat de boom voldoende luchtcirculatie krijgt, wat ziekten kan helpen voorkomen.

Kriekenbomen kopen? Bezoek onze webshop
Jonge fruitbomen bij Calle-Plant

Veel gestelde vragen over kriekenbomen

Hoeveel water heeft een kriekenboom nodig?

Kriekenbomen hebben regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Geef diep water om ervoor te zorgen dat de wortels goed gehydrateerd blijven.

Wanneer zijn de krieken rijp om te oogsten?

Krieken zijn meestal klaar om geoogst te worden in de vroege zomer, rond juni of juli. De exacte timing kan variëren afhankelijk van de variëteit en het klimaat.

Kunnen kriekenbomen in potten worden gekweekt?

Ja, sommige rassen van kriekenbomen kunnen in potten worden gekweekt, maar ze hebben wel een diepe pot nodig om voldoende ruimte te bieden voor de wortels. Zorg ervoor dat de pot goed gedraineerd is en verplaats hem indien mogelijk naar een zonnige plek.

Moet ik meer dan één kriekenboom planten voor bestuiving?

De meeste kriekenbomen zijn zelfbestuivend, wat betekent dat je geen tweede boom nodig hebt voor bestuiving. Echter, het planten van meerdere bomen kan de vruchtproductie verhogen.

Kriekenbomen kopen bij Calle Plant?

Contacteer ons