Siergrassen

Siergrassen nodig voor de beplanting van je tuin?

Jouw tuin omtoveren tot een blikvanger? Dan is het een fantastisch idee om siergrassen te kopen. Deze grassen worden vaak als solitaire plant of in groepen geplant omwille van hun decoratieve waarde. Ze geven je tuin een elegante uitstraling in combinatie met andere sierheesters.

Siergrassen kopen? Bezoek onze webshop
Plantenleverancier voor bedrijven 3
Bomen in aangroei bij Calle-Plant

Wat zijn siergrassen?

Siergrassen zijn grassen die worden geteeld vanwege hun decoratieve waarde. Ze worden vaak gebruikt in tuinen vanwege hun sierlijke uitstraling en textuur. Er bestaan heel wat soorten siergrassen met verschillende texturen en hoogtes: de hoge siergrassen, zoals de ‘Miscantus’ en pampasgras of ‘Cortaderia’, en de lage siergrassen, zoals ‘Carex’ en ‘Stipa’.

Qua bladtextuur heb je bijvoorbeeld de helmgrassen zoals de ammophilia arenaria, die de typische “pluimen” draagt. De arundo donax versicolor is dan weer een siergras die een witte rand combineert met een groene ader in het midden. De Bouteloua Gracilis heeft dan weer eerder het uitzicht van graan.

Plantenadvies nodig? Lees onze tips

Waar kan je siergrassen zetten in de tuin?

Je kunt ze het beste planten op plekken waar ze goed tot hun recht komen, zoals:

  • Langs paden of opritten: siergrassen kunnen langs paden of opritten worden geplant om een natuurlijke en uitnodigende uitstraling te creëren.
  • Als achtergrondplanten: zet siergrassen achter andere planten om een mooie achtergrond te creëren voor bloeiende struiken of bloembedden.
  • In perken: Siergrassen kunnen worden gebruikt in perken om contrast toe te voegen aan bloeiende planten en om visuele interesse te creëren.
  • In potten: veel siergrassen doen het goed in potten, waardoor ze een mooie toevoeging zijn aan terrassen, balkons of patio’s.
  • Als bodembedekker: sommige siergrassen kunnen worden gebruikt als bodembedekker om kale grond te bedekken en onkruidgroei te onderdrukken.

Let bij het kiezen van siergrassen voor je tuin op de groeiomstandigheden, zoals zonlicht en bodemtype, om ervoor te zorgen dat ze goed gedijen op de gekozen locatie.

Siergrassen kopen? Bezoek onze webshop
Plantenleverancier voor bedrijven 2

Veel gestelde vragen over siergrassen

Wanneer moet je siergrassen snoeien?

Qua snoeiwerk is het vooral opletten dat je het buiten het vorstseizoen doet. Je kan best de afgestorven of beschadigde bladeren in het voorjaar afsnijden van zodra er voldoende hoge temperaturen zijn.

Wanneer kan je best siergrassen planten?

Siergrassen kun je het beste in het vroege najaar planten, eind september of begin oktober maar ook in het voorjaar is het zeker mogelijk.

Siergrassen kopen bij Calle Plant?

Contacteer ons