Historiek

1895

De geschiedenis van Calle-Plant gaat terug tot 1895 toen Petrus Calle begon met het kweken van appelbomen, hazelaars en hortensia’s op zijn landbouwbedrijf.

1905

Later in 1905 werd Petrus opgevolgd door Aloïs Calle. Hij was bekend om zijn grote werklust en vakkennis. Het bedrijf breidde toen ook uit tot maar liefst tien hectare.

1945

Na Aloïs wordt de leiding in 1945 overgenomen door Henri en Petrus. Onder het nog steeds toeziende oog van Aloïs Calle die tot 1965 nog nauw betrokken bij de zaak is gebleven. Zij zochten ook nieuwe afzetmarkten in de buurlanden. De zaak groeide verder tot vijftig hectare en ondertussen werkten er vijfentwintig personeelsleden.

1990

In 1990 is Calle-Plant opgericht aan de Serskampsteenweg in Wetteren, nadat de zonen van Henri en Petrus elk hun eigen weg opgingen. Luc, Jan, Marc en Wim, de zonen van Henri namen de leiding van Calle-Plant op zich. Steven, de zoon van Petrus ging verder op de oude locatie aan de Smetledestraat in Wetteren. De vier broers hadden elk hun eigen specialiteit en de activiteiten verspreidde zich over verschillende locaties.

Doorheen de jaren groeide het bedrijf verder uit. Vijf generaties verder is Calle-Plant een gevestigde waarde in de Wetterse boomkwekerijregio en ver daarbuiten.

2021

Anno juli 2021 heeft Thomas Calle, zoon van Luc Calle, de fakkel overgenomen om het bedrijf verder te zetten.